Accountantsburo Lauwers opent nieuw kantoor in Kortrijk

BKBC

De officiële opening van het nieuwe kantoor van Accountantsburo Lauwers, net voor de zomer, was meer dan een rondleiding en een netwerkmoment. Dankzij de gulle zon was het meteen een voorproefje van een vakantie in de Provence. Het plan was zelfs dat het ook een beetje een voetbalfeest zou worden. Alleen dat laatste was geen groot succes.

De West-Vlaamse klanten van Accountansburo Lauwers worden al een paar weken ontvangen in een nieuw kantoor aan de Deerlijksestraat. Een tiental boekhoudkundige en fiscale experts duiken daar voortaan in de cijfers en de groeiplannen op de eerste verdieping van wat ooit graanstokerij St-Pol was.

Eén plus één is drie

“Ons oude pand aan de Kennedylaan beantwoordde niet meer aan de hedendaagse eisen van een kantoorgebouw”, vertelt Luc Lauwers. “Iedereen zat in aparte hokjes en dat bevordert de communicatie niet bepaald. Een goed kantoor ondersteunt de samenwerking, zorgt ervoor dat mensen zonder hindernissen met elkaar kunnen overleggen, expertise kunnen delen en raad kunnen vragen. Op die manier wordt één plus één gemakkelijk drie.”

“Toen we hier voor het eerst binnenstapten, voelden we meteen dat het goed zat”, vult Anne Lauwers haar broer aan. “We hebben optimaal gebruikgemaakt van de industriële look, de bakstenen buitenmuren, het licht en de open ruimte. Na de opfriswerken lijkt het alsof je een loft binnenstapt. Voor taken die meer concentratie of discretie nodig hebben, kunnen we gebruikmaken van de vergaderruimte. Er is een zithoek en ... een bar waar klanten na een bespreking even kunnen blijven hangen.”

Gespecialiseerd advies

Heel wat trouwe klanten kwamen poolshoogte nemen. Ze bleven achteraf weliswaar niet aan de bar hangen maar op de zonovergoten binnenplaats. Op de drempel van de zomervakantie deed die allerminst dromen van omzetcijfers, groeicurves en fiscale aangiften, maar des te meer van een petanquebaan in het Zuiden.

En van dromen gesproken. Rode Duivelfans konden de kennismaking met het nieuwe kantoor combineren met de live-uitzending van de EK-match tegen Oekraïne, op groot scherm. Ondanks de belabberde indruk die ons nationaal elftal maakte bleef Luc er filosofisch bij. “Elk team kijkt ooit wel eens tegen verlies aan”, klonk het. “Dat is niet anders in de bedrijfsvoering. Vaak brengt gespecialiseerd advies van een boekhouder dan de redding.”

De Rode Duivels heeft dat helaas ... niet geholpen :-)

Op de hoogte blijven?