Buro Lauwers maakt vier graffiti-meesterwerken

Teambuilding Buro Lauwers Preview Sofie Fotografie 4

Accountancy dat moet juist zijn. Dat is creatief maar binnen de lijnen kleuren. Tijdens de jongste teambuilding liet het team die discipline echter helemaal los. Om vervolgens total loss te gaan tijdens de graffiti-workshop. Behalve de ontdekking van onvermoede talenten, leverde dat vier meesterwerken op die binnenkort een plaats krijgen in onze kantoren.

Het was dit jaar de beurt aan de collega’s van kantoor Gent om de teambuilding te organiseren. Ze gaven rendez-vous onder een brug in het Gentse Keizerspark, voor een workshop graffiti. Niet bij nacht en niet met de bedoeling om zomaar wat ongevraagd in het rond te spritzelen, maar enkel op daartoe bestemde muren en onder begeleiding van graffitikunstenaars.

Ze wezen erop dat we ingewijd werden in een kunstvorm die zowat even oud is als de mensheid zelf. Dat is wel heel veel druk als je daarna zelf je eerste rechte lijn moet proberen te spuiten.

En dan moest het echte werk nog beginnen: een echte ‘piece’ met als onderwerp de waarden die we op kantoor hooghouden. Dat zijn er vier, uitgewerkt in vier groepen;

  • Respect en collegialiteit
  • Een menselijke aanpak
  • Duurzaamheid door digitalisering
  • Betrouwbaarheid, zoals in ‘klare taal spreken’ of ‘een woord is een woord’

En, we vinden het vervelend om onszelf met lof te overladen: maar wat voor geweldige meesterwerken hebben wij toch op doek gezet! Je kan je daar binnenkort zelf komen van overtuigen, want in elk kantoor komt er een aan de muur.

Een blijvende herinnering aan een dag als een kleurrijke energieboost.

Op de hoogte blijven?